Olen käyttänyt valmiita "pizzapohjajauhoja". Toki voi tehdä suoraan vehnäjauhoistakin, mutta ei tule mielestäni niin hyvä pohja.
Uunipellillinen pizzaa, pohja (ohje paketin kyljestä):
- 2dl vettä (lämmitä kädenlämpöiseksi)
- liota hiiva (1/2pkt, 15g), itse käytin kuivahiivaa
- lisää ja hämmennä jauhot: 5dl (jos kaulit) tai alle 4dl (jos taputtelet käsin)
--> kohota 2-kertaiseksi, jos jaksat odottaa. :)
Täytteinä esim. jauheliha, herkkusieni, tonnikala, salami, ananas, sipuli, tomaatti... tee pizzaan eri "alueita" eri täytekombinaatioille. Juuston voit raastaa itse tai ostaa valmiin paketin.
Täytteet
- perusajatus pizzan täytössä on, että alle tomaattikastike ja sitten täytteet sekä lopuksi päälle juustoraaste
- Tomaattikastikkeena olen käyttänyt tomaattipyreen ja ketsupin yhdistelmää. Joskus myös valmista tomaattimurskaa, mutta mielestäni ne on joskus liian vetisiä. Aivan perus ketsuppiki on hyvä (suosittelen Felix)
Paista 225-250 asteessa (jos paksu pohja niin 250) n. 15min keskitasolla. Kun juusto sulanut kauniisti ja taikina hiukan "tummentunut", niin Bon Apetit!