sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Pizza

Lapsuudessa tehtiin usein erilaisia lämpimiä voileipiä tai pizzoja. Pojan kanssa tulee myös tehtyä ajoittain pizzaa, pohjaa myöten itse. Näin siitä saa juuri sellaisen kuin haluaa.













Olen käyttänyt valmiita "pizzapohjajauhoja". Toki voi tehdä suoraan vehnäjauhoistakin, mutta ei tule mielestäni niin hyvä pohja.




Uunipellillinen pizzaa, pohja (ohje paketin kyljestä):

- 2dl vettä (lämmitä kädenlämpöiseksi)
- liota hiiva (1/2pkt, 15g), itse käytin kuivahiivaa
- lisää ja hämmennä jauhot: 5dl (jos kaulit) tai alle 4dl (jos taputtelet käsin)
--> kohota 2-kertaiseksi, jos jaksat odottaa. :)






Täytteinä esim. jauheliha, herkkusieni, tonnikala, salami, ananas, sipuli, tomaatti... tee pizzaan eri "alueita" eri täytekombinaatioille. Juuston voit raastaa itse tai ostaa valmiin paketin.


Täytteet
- perusajatus pizzan täytössä on, että alle tomaattikastike ja sitten täytteet sekä lopuksi päälle juustoraaste
- Tomaattikastikkeena olen käyttänyt tomaattipyreen ja ketsupin yhdistelmää. Joskus myös valmista tomaattimurskaa, mutta mielestäni ne on joskus liian vetisiä. Aivan perus ketsuppiki on hyvä (suosittelen Felix)














Paista 225-250 asteessa (jos paksu pohja niin 250) n. 15min keskitasolla. Kun juusto sulanut kauniisti ja taikina hiukan "tummentunut", niin Bon Apetit!