sunnuntai 26. elokuuta 2012

Kinkkupiirakka ja salaatti

Yritin löytää js soveltaa sellaisen kinkkupiirakkaohjeen, jossa aineet ovat tuttuja ja usein myös hankittuna valmiiksi jo normaalin kauppareissun yhteydessä. Piirakan rinnalla kannattaa ehdottomasti olla myös salaattia. (Piirakkaohjeen löysin www.kotikokki.net) ja hiukan sovelsin maustamisessa

Tee ensin pohja ja pohjan ollessa esipaistossa uunissa tee täyte.



Aineet pohjaan:


- 150g vehnäjauhoja
- 150g voita
- 1tl leivinjauhoja
- 1dl vettä

1. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja leivinjauhe.
2. Lisää vesi ja sekoita.
3. Levitä piirakkavuokaan ja esikypsennä n. 10min 200C (kiertoilma, tavallinen n. 225C)

Täyte:
- 2 munaa
- 2dl ruokakermaa
- 200g kinkkusuikaletta
- 2 sipulia
- ripaus suolaa ja muita haluttuja mausteita
- juustoraaste

1. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää kinkku (tai muu haluttu täyte).
2. Lisää suola ja mausteet.
3. Sekoita kananmuna ja kerma keskenään. Lisää seos pannulle.
4. Ota pohja uunista ja lisää täyte päälle.
5. Ripottele juustoraaste päälle ja laita uuniin (n. 25min).

Piirakan kanssa kannattaa ehdottomasti olla myös tuoresalaattia.