keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Couscosia ja lihavartaat

Pitkästä aikaa laitan uusia ohjeita. Oli kamera välillä huollossa.



Muutama vuosi sitten löydettiin couscous käteväksi vaihtoehdoksi riisille ja perunoille. Toki ravintoarvot eivät liene niin hyvät, mutta antaa vähän vaihtelua. Lisäksi on tosi nopea. Kaupasta löytyvät ("esikypsennetyt") couscosit ovat todella nopeita laittaa. Keität vain veden ja sitten couscous vain sinne turpoamaan. Maustaminen esim. voilla. Itse saatan usein keittää veden keittimessä ja sitten kaadan kiehuneen veden suoraan couscosin päälle tarjoiluastiaan. Päälle joku kansi tms. ja parin minuutin päästä sinulla onkin se valmis tarjottavaksi.

Nyt tein lisukkeeksi sille ja lihalle sweet chilin ja salsan -yhdistelmän (laajentaa voi vaikka sipulilla). Suosittelen kokeilemaan couscosia! Jos sitä tulee tehtyä ylimääräistä, sitä voit lisätä myös salaattiin. Marokkolaisessa ravintolassa olen ainakin törmännyt alkusalaattiin, jossa on myös couscosia.




Grillivartaat ovat niitä valmiita kaupasta saatavia, jotka voi grillata tai paistaa uunissa. Lisukkeeksi tein ihan perussalaattia, johon lisäsin feta-oliiviölykastiketta.