sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Perunat(muusi) ja lihapullat


Tässä ohjeessa on hyvä tehdä taikina tarvittaessa jo etukäteen valmiiksi. Lasten kanssa lihapullia ja -pihvejä voi kuitenkin sitten myös yhdessä pyöritellä. Perunat jokainen osaakin jokainen keittää, joten alla vain ohje lihapullille. Liitteenä oleva kuva ei luo oikeutta lihapullien maulle (en tässä vaiheessa vielä ajatellut tuovani niitä blogiin). Pojan kanssa tehtiin summamutikassa tuo muusi (hyvää oli, mutta ei ehkä tarpeeksi kuohkea). 3,5v. poikani sekoitti sen sauvasekoittimella (aineet: perunat, rasva, maito, suola).
Lihapullien ja -pihvien määrä on siinä mielessä kätevä, että siitä syö ensin päivällä pari lasta ja aikuinen ja vielä yhteinen iltaruokakin tulee (ja luultavasti enémmänkin). Itse tein niin, että lihapullien lisäksi tehtiin pihvejä ja niistä tehtiin myöhemmin herkkuhampurilaisia (paahtoleivien väliin).

Lihapullataikina
- 500g (750g) jauheliha
- 1dl korppujauhoja
- 2 dl vettä/kerma/kermaviili
- 1-2 kananmunaa
- 1-2 sipuli
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl pippuri yms. mausteet
Bonus: ketsuppia taikinaan

1. Korppujauhojen turvotus kermaviilissä/vedessä
(2.Sipulin kuullotus)
3. Sekoita aineet
4. Tee lihapullat/-pihvit (pyöritä ensin "pötkö" ja pilko siitä pullia). Tämä on mukava vaihe lasten kanssa. Helpottaa, kun tekee kosten käsin.
5. Laita uuniin (225C n. 15min).