tiistai 6. heinäkuuta 2010

Paistettua lohta


Eilen saadusta lohesta jäi muutamia paloja yli, eikä niistä tehty vielä mitään. Tänään tehtiin lounaaksi paistettua lohta ja perunoita. Tämäkin on todella yksinkertainen ja nopea valmistaa.

Pannulla paistettua lohta
- sopivan kokoiset palat lohta
- pyöritä lohen palat vehnäjauhossa (myös ruis- ja korppujauhot käyvät), ja jos kalaa ei oltu vielä suolattu, niin lisää jauheseokseen myös suolaa maun mukaan. Joku kannellinen rasiakin on kätevä, niin siinä voi "hyrskyttää" seoksen ja kalat.
- Laita rasvaa (itse käytän ruokaöljyä) pannulle ja paista palat. Kannattaa paistaa ensin jonkun aikaa (n.7min) "ei-nahallinen puoli" ja sen jälkeen toisin päin (n.10min). Näin ei ruokapuoli pala helposti.





Bonukset:
- lisukkeiksi mitä vain ajan ja jaksamisen mukaan.