Kun kuitenkin tuli keitettyä liikaa perunoita edellisinä päivinä, on pyttipannu oiva vaihtoehto tehdä järkevästi hyvää ruokaa. Perinteisesti pyttipannussa käytetään makkaraa, mutta sen tilalla voi käyttää mitä vain muutakin (esim. lihapullat, kasvisvaihtoehdot).
Pyttipannu
- Ruokaoljyä pannulle
- Paloitellut perunat (aiemmin keitetty)
- Esimerkiksi makkarakuutioita
- Porkkaviipaleet (tarpeeksi ohuet, jotta kerkää pehmetä)
- Sipuli
- Mausteet mahdollisuuksien mukaan: suola, paprikajauhe, perunamauste, yleinen grillimauste.
Bonus:
- paistettu tai keitetty kananmuna
- samalla, kun pilkkoo muitakin aineksia, voi nopeasti pilkkoa myös tomaattia ja kurkkua salaatiksi
- punajuuriviipaleet (säilykepurkki) antavat hyvän rauta-annoksen pyttipannun kylkee